0787.327.196

Dance Fun Aerobic: cum sa iti convingi copilul sa faca sport, chiar daca nu este o fire sportiva

Corpul nostru are nevoie de cel putin 30 de minute de miscare in fiecare zi. Stim asta din reclame, stim asta de la parintii nostri, incercam sa transmitem acest mesaj si copiilor nostri.

De foarte multe ori, insa, este destul de dificil sa convingi un copil ca are nevoie de miscare, mai ales cand statul la calculator este mult mai atragator ca activitate decat depunerea unui efort fizic in parc, pe terenul de fotbal sau pe pista de alergare. Iata cum iti poti convinge copilul sa faca sport.

 

Importanta sportului in dezvoltarea fizica si psihica armonioasa la copii

Efectele sportului asupra starii de sanatate sunt binecunoscute desi nu intotdeauna se mentine consecventa in practicarea unei forme de miscare fizica. 
Este bine de stiut ca educatia fizica la nivel primar si mai tarziu in adolescenta indeplineste un rol deosebit in procesul de formare si dezvoltare a personalitatii copilului.
Sporturile organizate pot ajuta copiii sa creasca nu doar din punct de vedere fizic. De la fotbal pana la mersul pe role, de la inot pana la mersul pe jos, miscarea le ofera copiilor sansa de a se dezvolta armonios. Practicat in echipa sau in cadru organizat, sportul ii ajuta pe copii sa fie mai sociabili, sa lucreze usor impreuna cu ceilalti si sa inteleaga ce inseamna fair-play. In plus de beneficiile sale sociale, sportul ofera si o metoda grozava pentru copii de a se distra.

De aceea, este necesar sa ii insufli de mic copilului dragostea pentru sport si pentru activitatea fizica. Tu esti cel mai bun model pentru copilul tau, asa ca o modalitate excelenta de a-l influenta in acest sens este sa faceti sport impreuna. Faceti-va un program zilnic pentru sport si ai grija sa-l respectati. Alergati impreuna, jucati-va cu mingea, si gasiti un program de antrenament potrivit varstei lui.  

Problema obezitatii crescute la copii

Toti copiii castiga in greutate pe masura ce cresc, insa, in momentul in care kilogramele in plus depasesc necesarul lor de crestere, se ajunge la obezitatea infantila. Obezitatea infantila nu trebuie ignorata, pentru ca, in timp, poate conduce la afectiuni grave specifice varstei adulte precum diabetul, tensiunea arteriala crescuta sau nivelul mare al colesterolului.

Obezitatea la copii poate fi uneori rezultatul unor probleme genetice si hormonale, insa de cele mai multe ori, obezitatea are drept cauze alimentatia proasta si faptul ca cei mici fac prea putina miscare. Obezitatea poate fi combatuta eficient cu ajutorul activitatii fizice.

La Next Door Fitness vei gasi Dance Fun Aerobic, un program interactiv de aerobic pentru copii, ce are la baza miscari din diferite stiluri de dans combinate cu exercitii de gimnastica aerobica, la care pot participa copiii cu varsta cuprinsa intre 4 ani si 14 ani.

Alternativa orelor petrecute in fata computerului- aerobic pentru copii

Beneficiile practicarii antrenamentelor de gimnastica pentru copii sunt numeroase, miscarea este esentiala pentru cresterea si dezvoltarea armonioasa a fiecarui copil.

Orele petrecute in fata calculatorului nu fac decat sa incurajeze un stil de viata sedentar, ce mai tarziu se traduce in probleme grave de sanatate, atat la nivel fizic cat si la nivel psihic.

Dance Fun Aerobic este alternativa potrivita la timpul petrecut in fata calculatorului. Antrenamentul se desfasoara pe parcursul a 50 de minute si este structurat in trei parti: incalzire (aproximativ 10 minute), antrenamentul propriu-zis, ce dureaza 40 de minute si cuprinde exercitii de gimnastica aerobica combinate cu pasi de dans, jocuri educative si coregrafii distractive pe melodii, si o a treia parte, de relaxare si streching.

La Dance Fun Aerobic  nu se pune presiune pe copii, antrenamentul fiind unul de intretinere, nu de performanta. Cei mici vor interactiona cu copii de varsta lor, pot participa la diverse jocuri si concursuri si vor dansa pe diferite coregrafii indragite de cei mici. 
Un aspect foarte important este faptul ca instructorul este tanar, are experienta in lucrul cu copiii, este pasionat de sport si indragit de cei mici.

La Next Door Fitness  exista clase paralele de aerobic pentru cei mici si pentru parinti, asa ca nu mai sta pe ganduri. Inscrie-l pe cel mic la programul de dance aerobic pentru copii, Dance Fun Aerobic la Next Door Fitness.

Vino cu cel mic la Next Door Fitness si se va bucura de prima sedinta gratuit! Te vei convinge de beneficiile pe care le va avea cel mic practicand acest antrenament!

Pentru inscrieri si informatii suplimentare poti contacta Next Door Fitness folosind formularul de inscriere de la rubrica Contact.  

Sala Next Door Fitness este situata pe Popa Nan, 82, la 50 metri de Universitatea Hyperion. Ca punct de reper va puteti ghida dupa "Laser Jungle Mania", Next Door Fitness este in aceeasi cladire, intrarea se face prin stanga, prima usa dupa bariera. 

www.nextdoorfitness.ro


Articol preluat de pe www.qbebe.ro ! Multumim!